Fondsenwerving

Onze school biedt Buitengewoon Secundair Onderwijs aan voor jongeren met Gedrags- en Emotionele stoornissen (met een attestering type 3), met een (neuro-)Motorische Handicap (attestering type 4), aan dove en slechthorende jongeren (met een attestering type 7) en Autismespectrumstoornissen (attestering type 9).

Dit betekent dat het onderwijs dat we aanbieden, aangepast wordt aan de bijzondere noden van deze jongeren. De klasgroepen zijn kleiner, er wordt gebruik gemaakt van speciale leer- en hulpmiddelen, diverse therapieën (door logopedisten, ergotherapeuten,…) worden ingeschakeld.

Wij willen het beste voor de ons toevertrouwde jongeren en deze vorm van onderwijs is vanzelfsprekend niet goedkoop. Denken we bijvoorbeeld aan het toegankelijk maken van klaslokalen en ateliers voor rolstoelpatiënten, aanpassen van de brandalarm-installatie in functie van de dove en slechthorende jongeren, aankoop van aangepaste software voor de leerlingen met ASS, beveiliging van de machines in de opleiding schrijnwerkerij,…

De school neemt dan ook zelf initiatieven om extra inkomsten te verwerven. Ieder jaar wordt er door een enthousiaste groep leerkrachten een quiz georganiseerd waarbij de opbrengst de leerlingen ten goede komt. Tijdens de eindejaarperiode wordt er ook een grootscheepse cava-verkoop georganiseerd. Daarnaast zijn er diverse kleinere projecten waar er telkens financiële ondersteuning voor gezocht wordt: de installatie van een nieuwe keramiekoven, aankoop van grote tv-schermen, de realisatie van een auti-vriendelijk kookboek,…

Diverse rotary- en serviceclubs , bedrijven maar ook particulieren steunen deze projecten. Heeft u een specifiek project voor ogen? Uw organisatie wil onze school steunen middels een gift? Ook giften in natura zijn bespreekbaar. Of u wenst onze voorziening op te nemen in uw testament? Uw ondersteuning komt de leerlingen met specifieke onderwijsnoden ten goede. Neem contact met ons op en vertel ons wat u voor ogen hebt. Samen gaan we op zoek naar een geschikt project dat we samen kunnen realiseren.

Onze contactgegevens:

Geert Van De Vijver
Algemeen directeur BuSO

Jules Destréelaan 67
9050 Gentbrugge
Tel: 09 210 01 50
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IBAN BE42 4469 6049 5154