Inschrijvingen 2020 - 2021

dinsdag, mei 12, 2020 13:26

Inschrijvingen schooljaar 2020 - 2021

Door de huidige corona maatregelen zijn wij als school genoodzaakt de inschrijvingen digitaal te laten verlopen. Afhankelijk van de opleidingsvorm en doelgroep waarvoor je wenst in te schrijven zal een verschillende procedure worden gevolgd.

Tijdens de inschrijvingsprocedure dien je akkoord te gaan met het schoolreglement, het pedagogisch project en de GDPR-disclaimer. je kan ze hier vooraf raadplegen

Indien je met vragen of onduidelijkheden zit, aarzel zeker en vast niet om ons te contacteren.

Om in te schrijven/aan te melden klikt u op de groene knoppen. Zolang deze knoppen grijs staan, kan u nog niet inschrijven of aanmelden.

 

Inschrijvingen voorrangsgroepen

Er bestaat een wettelijke regeling die bepaalt dat broers en zussen van leerlingen die al zijn ingeschreven in de school een voorrangsregeling kunnen genieten. Ook stiefbroers en -zussen of halfbroers en -zussen of andere kinderen die op hetzelfde adres wonen vallen onder deze regeling. Ook kinderen van eigen personeel kunnen van deze voorrangsregeling gebruik maken. 

Deze inschrijvingen lopen van donderdag 14 mei 2020 tot en met woensdag 20 mei 2020.

Contacteer onze leerlingenadministratie indien je hiervoor in aanmerking komt.

 

Inschrijvingen OV4 - Type 9 (1A)

 

BEKENDMAKING RESULTATEN CAR (Centraal AanmeldingsRegister) /LOP (Lokaal OverlegPlatform)

De aanmeldingsprocedure is voorbij.

Op vrijdag 15 mei 2020 zullen de ouders die zich eerder aanmeldden via het centraal aanmeldingssysteem, bericht krijgen vanuit het LOP met betrekking tot hun aanmelding of men al dan niet een ticket tot inschrijving heeft. Ook vanuit de school mag je een telefoon verwachten ter bevestiging.

Op basis van je ticket kan je definitief inschrijven van maandag 18 mei 2020 09:00 tot en met woensdag 10 juni 2020 12:00. Het digitale inschrijvingsformulier zal hier op deze pagina tijdens die aangegeven periode beschikbaar staan. Verzilver je voor 10 juni 2020 je open plaats niet, dan zal de eerste persoon op de wachtlijst de kans krijgen zich alsnog in te schrijven.
Noteer deze data alvast in je agenda.

Indien je geen ticket hebt om in te schrijven, dan komt je naam op de wachtlijst als 'niet gerealiseerde inschrijving'. Ook de plaatsen op de wachtlijst worden door de procedure binnen het LOP bepaald. Indien een plaats vrij komt zal de eerstvolgende persoon in de wachtrij door de school worden gecontacteerd met de vraag of hij/zij de nieuwe open plaats wenst in te nemen. 

Van 18 mei 2020 tot 10 juni 2020: Inschrijving OV4 - T9 (1A)

 

Inschrijvingen OV4 - Type 3 / OV2 - Type 3

 

OV4  - Type 3 en OV2 - Type 3 worden respectievelijk in onze vestigingsplaats Emmaüs Aalter en Styrka Gent georganiseerd. Gelieve contact op te nemen met onze dienst leerlingenadministratie voor meer info aangaande de inschrijvingsprocedure.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Inschrijvingen OV1 - Type 9 / Inschrijvingen OV4 - Type 9 (vanaf 2de jaar)

 

Voor deze opleidingsvormen en doelgroep wordt met een aanmeldingsperiode gewerkt. We zitten immers met een capacitietslimiet. Lees de onderstaande procedure grondig door zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

1. AANMELDINGSPERIODE

Vanaf maandag 25 mei 2020 (9u ‘s morgens) tot en met donderdag 28 mei 2020 (9u ‘s morgens) zal hier op deze pagina een link actief zijn naar een online aanmeldingsformulier. 
Op welk tijdstip binnen deze periode je je aanmeldt is niet van belang voor de toewijzing van de vrije plaatsen. Indien je je echter na deze periode wenst in te schrijven kan dit pas ten vroegste op 23 juni via de vrije inschrijvingen. 

Van 25 mei 2020 om 09u tot 28 mei 2020 om 09u: Aanmelden OV1 T9 of OV4 T9 vanaf 2de jaar

2. RANDOMISATIE: open plaatsbepaling door willekeur

Na het afsluiten van de aanmeldingsperiode op donderdag 28 mei 2020 om 9 uur wordt de lijst met aanvragen doorgestuurd naar het Lokaal Overleg Platform (LOP). Zij zullen willekeurig aan de hand van een computerapplicatie bepalen of jouw aanmelding in aanmerking komt om een beschikbare open plaats in te nemen.
Deze volledige procedure staat onder toezicht van de LOP-deskundige en de coördinerende directeur van de scholengemeenschap.

3. BEKENDMAKING RESULTATEN

Op vrijdag 29 mei 2020 zal je een e-mail ontvangen waarin de resultaten van het verwerkingsproces worden bekend gemaakt.
Er zijn 2 mogelijkheden:

MOGELIJKHEID 1

Jouw kind krijgt zijn plaats in BuSO Sint-Gregorius toegewezen.
Let op dit volstaat niet om definitief ingeschreven te zijn!

Definitief inschrijven kan van dinsdag 2 juni tot en met maandag 22 juni 2020. Het digitale inschrijvingsformulier zal hier op deze pagina tijdens die aangegeven periode beschikbaar staan. Verzilver je voor 23 juni 2020 je open plaats niet, dan zal de eerste persoon op de wachtlijst de kans krijgen zich alsnog in te schrijven.
Noteer deze data alvast in je agenda.

Nadat je het inschrijvingsformulier volledig hebt ingevuld ontvang je een bevestigingsmail van onze leerlingenadministratie.

BELANGRIJK! Zonder geldig ticket van het LOP kan je het digitale inschrijvingsformulier wel invullen maar kan je nooit een geldige inschrijving realiseren. Elk formulier dat wij digitaal ontvangen zal eerst worden gecontroleerd aan de hand van de toewijzingslijst van het LOP. Pas dan zal een officiële mail als bevestiging van uw inschrijving worden verstuurd.

Van 2 juni tot en met 22 juni 2020: Inschrijven OV1 T9 of OV4 T9 (vanaf 2de jaar)

MOGELIJKHEID 2

Er is geen open plaats beschikbaar. Er werd jou een plaats op de wachtlijst toegekend. Ook de plaatsen op de wachtlijst worden door de procedure binnen het LOP bepaald.
Je ontvangt een mail van onze leerlingenadministratie met vermelding van "niet gerealiseerde inschrijving".
Indien een plaats vrij komt zal de eerstvolgende persoon in de wachtrij door de school worden gecontacteerd met de vraag of hij/zij de nieuwe open plaats wenst in te nemen.

 

Inschrijvingen OV1 Type 7 / Inschrijvingen OV2 Type 4, 7 en 9 / Inschrijvingen OV3 Type 3, 4, 7 en 9

 

Vanaf 25 mei 2020 om 09u zal je op deze pagina de link terugvinden om een digitale inschrijving voor OV1 Type 7, OV2 en OV3 te realiseren. Er wordt voor deze opleidingsvormen niet gewerkt met een aanmeldingsperiode of een systeem van open plaatsen. Dit betekent dat wanneer je over de juiste doorverwijzingsdocumenten beschikt voor één van de OV's en doelgroepen die wij organiseren, je jouw zoon/dochter kan inschrijven.

Vanaf 25 mei 2020 om 09u: Inschrijving OV1 T7, OV2 of OV3

 

Vrije inschrijvingen

 

Vanaf dinsdag 23 juni 2020 gaan de vrije inschrijvingen onbeperkt van start. Contacteer onze school om te informeren of er nog vrije plaatsen beschikbaar zijn. Onze dienst leerlingenadministratie staat tot uw dienst.

Neem contact op met leerlingenadministratie op 09 210 01 50 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Heb je vragen

 

Bel of mail ons via 09 210 01 50 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.