Persoonsvolgende Financiering van start

woensdag, februari 24, 2016 9:19

Op 1 april gaat een sleutelmoment van de Persoonvolgende Financiering van start!

Vanaf deze datum kan een meerderjarige persoon met een handicap die nood heeft aan intensieve of frequente begeleiding, een Persoonsvolgend Budget aanvragen. Om tegemoet te komen aan de informatienood rond het nieuwe financieringssysteem, heeft het VAPH een aantal informatiekanalen geactualiseerd en/of uitgebreid. 

Zo is er een nieuwe brochure over PVF, die zich in eerste instantie richt naar de persoon met een handicap. Je kan deze brochure ook op papier bestellen. Stuur hiervoor een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bestel via de website.

Het PVF-luik op de website van het VAPH (www.vaph.be) is sinds kort grotendeels herwerkt. Je vindt er actuele teksten over het persoonsvolgend budget, een overzicht van de relevante wetgeving over PVF, de digitale versie van de PVF-brochure, een selectie van interessante artikels uit ons magazine St*rk, een luik 'infosessies voor professionelen', ...

Ook op de website van bijstandsorganisaties zoals Absoluut vzw kan je info vinden die erg toegankelijk is opgesteld. 

Cliƫnten kunnen uiteraard ook meer informatie hierover ontvangen bij de maatschappelijk assistent van hun afdeling (zie contactpersonen).