Gregorius on the move

woensdag, november 21, 2018 15:36

GREGORIUS ON THE MOVE: een nieuwe beweging waar iedereen beter van wordt!

Gregorius on the Move staat voor een duurzame, gezonde beweging voor cliënten, medewerkers, verwanten, buren, sympathisanten. Het gaat niet enkel over sport, bewegen en gezonde voeding maar ook over interactie met de buurt, openstelling, omgekeerde inclusie. Kortom: echt iedereen wordt er beter van!

Een belangrijk onderdeel van deze move is na de openstelling van de sporthal uiteraard de heraanleg van de buitenterreinen. Het is een troef die de interactie met de buurt en externen verder kan uitbouwen. Uit de werkgroep sportinfrastructuur ontstond een droomplan, dat door het gespecialiseerde bureau Fris in het Landschap werd omgezet in realiteit. Eens het plan definitief werd, bezorgden zij ons ook een eerste raming van de uitvoeringskosten. We kijken aan tegen een bedrag van ong. € 300.000, dat uiteraard zonder externe financiering niet te halen is.

Omdat dromen niet altijd bedrog moeten zijn, werd verder nagedacht over mogelijkheden om dit geld bijeen te krijgen. Een eerste stap, de pannakooi, werd mogelijk dankzij de subsidie van de schepen van sport van de stad Gent, die hiervoor € 70.000 vrijmaakte.
Onlangs werd het project geselecteerd voor de social challenge van BNP Paribas Fortis. Dit betekent dat directeurs in opleiding binnen de sociale sector een uitdaging (challenge) moeten aangaan en hun competenties inzetten voor het realiseren van een doel in een externe organisatie. Voor de 4 kandidaten die op ons project hebben ingetekend, is de uitdaging hier dat zij via communicatie, netwerking, financiële expertise ons bijstaan om op een professionele manier financiële middelen te vinden. Het netwerk van de bank en de ervaring en creativiteit van deze 4 mensen zijn extra troeven die hen en ons hopelijk zullen helpen om het geld te vinden.

Ben je ook zo’n gedreven goudzoeker en heb je ideeën of contacten? Laat je horen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Klik hier voor het dossier.